Naan är ett måste till alla mina indiska grytor! Detta recept har jag använt mig utav i flera år och det är nästintill omöjligt att misslyckas med naan med detta recept. Brödet blir riktigt gott och håller saftig och mjuk i flera dagar. Recept för ca 8 st Naan 12g torrjäst 8 dl vetemjöl 3 dl fingervarmt vatten 2 msk olivolja 2 tsk strösocker 1 tsk salt Vitlökssmör: 75g smält smör 2 st finhackade vitlök 1 msk finhackad persilja Gör såhär: Hetta upp vattnet tills den är fingervarm (ca 37 grader). Häll ner vattnet i en skål tillsammans med jäst och strösocker, rör om tills all jäst har löst sig och låt sedan detta stå i ca 4 min. Tillsätt därefter resterande ingredienser och börja knåda till en deg. Degen ska knådas i ca 10-15 min för hand eller 5 min i maskin. Behövs det mer vätska eller mer vetemjöl så går det bra att tillsätta det efterhand. Degen ska varken vara för kladdig eller för hård. Låt degen jäsa i ca 40 min under duk. Dela upp degen i 8 bitar. Här kan man själv välja hur många delar degen ska delas upp i beroende på hur stort och hur många bröd man vill ha. Kavla degen tunt och stek den i en non-stick panna på medelhög värme ca 1-2 min per sida.