ψ Irakiska småkakor fyllda med bl.a dadlar. Dessa kakor bakas ofta under Eid eller festliga tillfällen. Otroligt goda och smakar barndom för mig. Älskar att äta dessa tillsammans med chai. Dadelmassan: 800g vakuumförpackade dadlar med kärnor 1 tsk Daqat alkaak 1 tsk malen kardemumma 1 msk ghee smör eller vanlig smör Degen: 3 koppar vetemjöl 1/2 kopp pulvermjölk (t ex Nido) 1 msk strösocker 2 tsk svartkummin 2 tsk kummin 1 msk Kak & dessert mix (daqat alkaak på arabiska) 15g bakpulver 1 kopp olja eller smör 1krm salt 1 ägg till pensling Gör såhär: Börja med att kärna ur dadlarna. Ha en skål med fingervarmt vatten så kan man doppa fingrarna där då och då för att de ska gå fortare och enklare att kärna ur dadlarna. Stek dadelmassan på väldigt låg värme (jag har 9 nivåer och stekte den på 3an). Häll sedan i daqat al kaak, malen kardemumma och ghee smör. Stäng sedan av värmen och dra stekpannan åt sidan när dadelmassan mjuknat upp. Degen: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll sedan i smält smör och blanda väl. Tänk på att smöret ska vara ljummet. Det är väldigt viktigt att blanda degen väl. Spä med lite vatten i taget tills degen får en bra konsistens. Den ska varken vara torr eller så kladdig att den inte går att jobba med. Låt degen vila i cirka 10 min under köksduk. Ta lite av degen, platta till degen och placera en mindre boll av dadelmassan, kläm sedan ihop degen igen och rulla till en boll. Jag använde mig utav en form för att få till jämna kakor men de går bra att platta till bollen så kakan blir lite platt. Pensla på med ägg. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7 minuter eller tills de får en gyllene färg.