Enkelt och snabblagat recept på kyckling Shawarma. Riktigt god dessutom och behöver inte marineras i timmar om man inte har tid för det. I min shawarma har jag alltid i citronzest och saft och det ger en otroligt god och fräsch smak som bryter av det feta. Recept för fyra portioner 900g kycklingfilé eller lårfilé, strimlad 4 st vitlöksklyftor, riven 1 citron zest och saft 2 msk tomatpuré 2 tsk Vegeta allkrydda 1 msk shawarma krydda (finns hos orientaliska livsmedelsbutiker) 1/2 dl olja Svartpeppar och salt efter smak Röka kycklingen med: 1 snabbkol (finns hos orientaliska livsmedelsbutiker) 2 msk rapsolja Rödlökssallad 1 st rödlök skivad 1 knippe persilja finhackad 2 msk sumak 1 citron, saften Salt efter smak Till servering Libabröd Aioli Pommes Saltgurka Gör såhär Lägg alla ingredienser till kycklingen i en skål och blanda ihop dessa. Låt kycklingen marineras gärna över natten eller tillaga direkt. Stek lite kyckling i taget på hög värme så kycklingen får stekyta. När kycklingen är klar så ska en kolbit värmas i ugnen på grilläge tills den är riktigt varm. Forma aluminiumfolie till en skål och lägg aluminiumfolie skålen i mitten av kycklingen, häll i oljan och i med kolbiten så att det bildas rök. Täck kycklingen med aluminiumfolie så att den får ordentligt med rök smak. Detta moment är inte ett måste men tillför mycket god smak till kycklingen. Ta en skiva libabröd och bre på med vitlöksaioli, pommes, kyckling, rödlökssallad och saltgurka. Vik sedan ihop sidorna och rulla sedan till en rulle och stek i samma stekpanna som kycklingen tidigare stekts i. Rödlökssalladen: Rör ihop samtliga ingredienser sedan är den redo att serveras.