Petulla/Petla är ett friterat bröd som tillagas på olika sätt över hela Balkan, beroende på var man kommer ifrån. Det är ett friterat bröd som kan avnjutas tillsammans med fetaost, ajvar, nutella, marmelad eller lite socker. Det är verkligen en läckerhet! Det här brödet har en speciell plats i mitt hjärta då jag samma dag fick reda på att jag var gravid med mitt första barn. Jag vaknade upp ovanligt hungrig och den morgonen befann vi oss hos min barndomsvän för en sleepover. Hennes mamma serverade oss Petla med olika tillbehör och det var en fantastisk upplevelse. Recept för fyra portioner 400g vetemjöl 1 ägg 2 dl mjölk 25g jäst 1 dl vatten 2 msk rapsolja 1 msk socker 2 tsk salt Olja till fritering Gör såhär: Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk, vatten, rapsolja och knåda till en deg. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter. efter cirka 30 minuter ska degen kavlas ut och skäras i snittar eller som jag har gjort på bilden, stansat ut degen med hjälp av av ett glas. Fritera sedan degen på medelhög värme tills den får en gyllene yta.