Här kommer recept på mitt riktigt goda grötbröd som jag bakar varje torsdag på förskolan. Brödet bakar av av den överblivna gröten och på så sätt minskar jag på matsvinnet och får till ett supergott bröd. Recept för ca tre limpor 2 kg vetemjöl 22g torrjäst 1/2 dl olivolja 1/2 dl brödsirap eller ljussirap 5 dl havregrynsgröt 2 tsk salt Ca 6 dl ljummet vatten Gör såhär Blanda ihop alla ingredienser förutom salt i en bunke. Knåda ihop till en deg med hjälp av en köksmaskin eller med händerna. Under tiden som degen knådas så ska saltet hällas i. Degen ska knådas i ca 3 min med köksmaskin eller 5 min för hand. Forma degen till limpor eller små bullar och låt jäsa i ca 30 min. Det går även bra att kalljäsa degen i kylskåpet till nästa dag. Grädda limporna i ca 20-30 min på 200 grader beroende på storleken. Formar du degen till små bullar så är tiden för gräddningen betydligt mindre, ca 12 minuter.