Dessa supersaftiga saffransbullar med pistagefyllning är verkligen något ni inte får missa! De är galet goda, smöriga och så otroligt saftiga. Jag har gjort den här degen i flera år och den ger alltid perfekta resultat, även när jag bakar lussebullar. Cirka 34-40 st bullar 50g jäst, för söta degar 17 dl vetemjöl 250g kvarg 150g smör 5 dl mjölk 2 1/4 dl socker 1g saffran 1 tsk malen kardemumma 1 ägg 1 krm salt Pistage fyllning 150g pistagenötter, skalade 150g smör 150g mandelmassa 1/2 dl socker 3 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemumma En nypa salt Pensling: 1 ägg Sockerlag 1 dl socker 1 dl vatten Garnering: 2 dl pistagenötter krossade Gör såhär: Degen: Stöt saffran tillsammans med en nypa socker. Smält smör i en kastrull, häll sedan i saffran och mjölk. Rör om tills vätskan blir fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av vätskan i taget tills jästen löst sig. Häll ner resterande ingredienser och knåda antingen för hand eller med hjälp av en köksmaskin. Degen kan knådas för hand i ca 15 min eller i maskin i ca 10 min. Låt degen jäsa i 30-40 minuter under duk. Pistagefyllning: Börja med att mala ner nätterna med hjälp av en matberedare. Ställ nätterna åt sidan. Häll mandelmassa, kardemumma, smör, socker, salt och vaniljsocker i en matberedare och mixa till en jämn massa. Häll massan över de krossade pistagenötterna och rör om tills allt blandats jämnt. Sockerlag: koka upp vatten och socker i en kastrull. När alla sockerkristaller har smält och vätskan kokat upp så är den klar. Degen: När degen har jäst klart så ska den kavlas ut till en rektangel. Bre på ett jämnt lager pistagefyllning och bil ihop långsidan. Skär i remsor och snurra ihop de till en bulle. Låt bullarna jäsa i ytterligare 1h. Pensla på med ägg och låt de gräddas i ugnen på 200 grader (gärna varmluftsläge) i ca 8 minuter, beroende på storlek. När bullarna har kommit ut från ugnen så ska de penslas med sockerlag genast och toppas med krossade pistagenötter.