[newsletter]<br /> <h3 class="p1"><span class="s1">En av mina mest uppskattade bakverk är utan tvekan Budapestrulle. Den är otroligt läcker och har precis lagom sötma.</span></h3> <h3 class="p1" style="text-align: left;"><span class="s1">Jag delar gärna med mig av mitt beprövade recept som jag använt i flera år och aldrig misslyckats med.</span></h3> <p class="p1"><strong><span class="s1"> <br /> Recept för en rulle:</span></strong></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Nötmarängen: </span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">6 st äggvitor</span></p> <p class="p1"><span class="s1">3 dl strösocker </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk vaniljsocker </span></p> <p class="p1"><span class="s1">60g marsanpulver </span></p> <p class="p1"><span class="s1">100g finhackade hasselnötter </span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Fyllning:</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">2,5 dl vispad grädde </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Ca 250g frysta hallon (justera själv) </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Garnering: smält mörk choklad, florsocker och färska hallon (frivilligt) </span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Gör såhär:</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">Sätt ugnen på 175 grader.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Vispa äggvitorna till ett vitt skum och häll sedan ner strösocker gradvist under vispning. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Marängen är klar när det har bildats ett fast skum som inte rinner ner.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Rör samman hasselnötter, marsanpulver och vaniljsocker i en separat skål och häll sedan ner bladningen över marängen. Rör försiktigt om i smeten med en slickepott tills allt fördelats jämnt. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Häll nötmarängen i en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, bre marängen jämnt. Det går även bra att använda spritspåse för att spritsa marängen istället. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Grädda marängen i ugnen i ca 20 min i nedre delen av ugnen. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">När marängen är färdiggräddad så ska den få svalna helt innan man pillar bort bakplåtspapper. Enklaste sättet är att vända nötmarängen på ett annat bakplåtspapper.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Bre sedan på ett lager av vispad grädde, toppa med frysta hallon och rulla sedan till ej rulltårta. Använd gärna bakplåtspappret under som stöd för att rulla tårtan (precis som när man ska rulla sushi).</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Ringla över smält choklad, strö över florsocker och toppa med färska hallon eller servera som den är. </span></p>