Under nyår serverade jag denna superläckra moussetårtan som jag pressade in i fyra glas. De smakade exakt lika gott som jag hade föreställt mig, mina gäster älskade dessa, likaså jag. Det går alldeles utmärkt att förbereda denna desserten dagen innan eller samma dag. Recept för fyra glas: 300g tinade hallon 3 1/3 dl vispgrädde 1/2 dl strösocker 1/2 tsk agar agar pulver Gör såhär: Börja med att koka upp hallon och socker i en kastrull. När alla sockerkristaller har smält ner och hallonen börjat bli som en puré så tillsätter du agar agar pulvret och mosar hallonen med hjälp av en sked. Rör om och ställ hallonsåsen åt sidan, stäng av plattan och vänta tills såsen har svalnat. Under tiden vispar du vispgrädden, vispa inte för hårt då vi vill ha moussen fluffig. När såsen har svalnat en aning så vänder ni i lite grädde i taget i såsen och till sist blandar ni ihop allt i en bunke. Ställ bunken i kylen. Under tiden moussen gottar till sig i kylen så kan du börja med kladdkakan om du inte väljer att köpa en färdigköpt kladdkaka. Kladdkaka: 100 g smör 2 st ägg 2.5 dl strösocker 3 msk kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1.5 dl vetemjöl 1 nypa salt Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i kastrull, låt den sedan svalna en stund. Vispa ihop ägg och socker med hjälp av en ballongvisp. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut kladdkakan och låt den svalna i kylskåpet. När kladdkakan är kall så forma mellan stora bollar av kladdkakan och pressa ner de i glasen med hjälp av en tesked, toppa över med hallonmousse och hallon kompott. Ställ i kylen i minst 30 min. Hallonkompott: 2 1/2 dl frysta hallon eller bär 1/2 msk strösocker (beroende på hur söt du vill ha den) 1 krm agar agar pulver Gör såhär: Koka upp bär och socker i en kastrull tills de har bildats en puré, tillsätt sist agar agar pulvret. Vänta tills den har svalnat sedan kan du toppa med kompotten.