Detta är en sista minuten tårta som går otroligt fort att fixa och den är fantastiskt god! Idag fuskade jag och köpte en tårtbotten från ICAs bageri men det går alldeles utmärkt att baka en egen eller köpa de som finns färdiga i matbutiken. Tårtan är fylld med en ljuvlig blandning av färskost, grädde, vanilj och en massa färska finhackade jordgubbar. Du behöver: 1 tårtbotten Fyllningen: Cirka 800g färska jordgubbar 5 dl vispgrädde 1 1/2 dl färskost 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Toppingen: Färska jordgubbar Citronmeliss Gör såhär Börja med att skölja jordgubbarna. Hacka ner ungefär halva mängden och spara andra hälften till att dekorera tårtan. Vispa ihop grädde och färskost till en fast massa. Tillsätt därefter florsocker och vaniljsocker. Blanda med elvisp och lägg sedan ungefär 3/5 av grädden i en skål. Blanda sedan den andra delen av grädden (2/5) tillsammans med de finhackade jordgubbarna. Fyll tårtan med denna blandning och avsluta med att täcka tårtan med den andra delen av grädden. Bre gärna på grädden lite slarvigt för att få ett mera ”hemmagjort” utseende. Toppa tårtan med en massa jordgubbar och garnera sist med citronmeliss. Tårtan kan ätas direkt eller förvaras kallt i kylen.