En underbart god och enkel thailändsk efterrätt som kräver få ingredienser men är så oerhört god! Detta åt jag för någon vecka sedan på Streetfood festivalen i Malmö, jag och mannen blev helt förälskade i detta. Recept för fyra portioner 3 dl sticky rice - Klibbigt ris (finns hos asiatiska livsmedelsbutiker) 2 dl kokosmjölk 2 msk strösocker 1 tsk salt 2 st mogna mango Kokosmjölksås: 2 dl kokosmjölk 2 msk strösocker 1 tsk majsstärkelse utlöst i 2 msk kallt vatten Salt efter smak Gör såhär Skölj riset i 3 omgångar i ljummet vatten. Blötlägg riset i minst 3 timmar. Ångkoka riset eller koka riset på låg värme i ca 30-40 minuter. Det är viktigt att vattnet precis täcker över riset om de ska kokas istället för att ångkokas. När riset är färdigkokt så är det dags för kokosmjölken och sockret att hällas i. Blanda försiktigt tills riset sugit åt sig kokosmjölken. Såsen: koka upp kokosmjölk i en kastrull, i med socker och smaka av med salt. Låt såsen koka upp under omrörning och i med majsstärkelse blandningen sist. Låt såsen koka upp under omrörning så att smaken av majsstärkelse försvinner och såsen hinner tjockna. Stäng av värmen och låt såsen svalna, gärna i kylen då jag personligen föredrar såsen kall eller ljummen. Skala och skiva mangon i önskad storlek. Ta fram en tallrik, lägg upp mango, ris, i med kokossås och toppa sist med sesamfrön om det önskas.