Khashkhash är en otroligt god dessert som blev populär för några år sedan i Mellanöstern. Denna supergoda och enkla desserten görs utan ugn vilket gör att det är nästintill omöjligt att misslyckas med den. Desserten innehåller salta kex som man doppar i mjölk, täcker med en len vaniljkräm, toppar med tunna vermicelli och karamellsås. Otroligt god och passar perfekt som en nyårsdessert som ni kan avnjuta tillsammans med familjen. Recept för 4 glas: 2 pkt Tuc salta kex 1/2 påse marsanpulver 1/2 dl kondenserad mjölk (sötad) (beroende på hur söt du vill ha den) 250g mascarpone 340g Puck Creamy (kaymak) 1 påse Tunna rostade vermicelli eller kunafa deg som du själv rostar i en stekpanna 7 st kiri rutor 4 dl mjölk Karamellsås till garnering Gör såhär: Ska du ha i kunafadeg så bör du ta ut den ur frusen och låta den tina på ett galler kvällen innan. Rosta sedan den när den är helt tinad. Mixa ihop alla ingredienser förutom kex, mjölk, vermicelli och karamellsås. När det har bildats en len kräm av alla ingredienser så kan du ställa krämen åt sidan. Ta fram fyra desserglas och börja med att lägga upp ett lager med kräm toppa med vermicelli, doppa sedan kex i mjölk och lägg kexen över krämen och upprepa tills ni når toppen. Precis som att göra en lasagne helt enkelt. Börja och avsluta alltid med kräm. När du nått toppen så stryker du över ett jämnt lager kräm, toppar med rostad vermicelli och ringlar över karamellsås. Se bild på hur jag gjorde desserten steg-för-steg här nedan.