Denna ljuvligt goda knäckiga blåbärspaj med vaniljglass är en riktig sommardröm. Pajen kombinerar perfekt sötma och syrlighet för en smakupplevelse som tar dig direkt till sommarens härliga dagar. Recept för sex portioner 500g frysta blåbär 1 lime (saft och zest) 2 msk strösocker 2 msk majsstärkelse Knäcksmet: 2 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 3/4 dl strösocker 1/2 tsk bakpulver 2 krm vaniljsocker 3/4 dl vispgrädde 1/2 dl ljussirap 125g smör 1 nypa salt Serveras med: Vaniljglass Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop grädde, smör och sirap i en kastrull tills smöret har smält. Häll sedan i alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet. Häll ner blåbär i en ugnssäker form tillsammans med socker, lime och majsstärkelse. Fördela smeten jämnt över blåbärsblandningen. Grädda pajen i ugnen i cirka 40 minuter eller tills den får en fin gyllene färg. Servera pajen tillsammans med vaniljglass och njut!