Mahalabi är en underbart god och len mjölkpudding från Mellanöstern. Jag skulle vilja säga att det är den perfekta mixen mellan en pudding och en pannacotta. Smaksättningen kan man själv välja men de klassiska är kardemumma, rosenvatten och lite vanilj. Recept för 10 portioner 1 liter mjölk 5 dl vispgrädde 5 msk majsstärkelse 2 dl strösocker (öka eller minska mängden om man önskar) 2 tsk kardemumma 2 tsk vaniljsocker 1 msk rosenvatten Garneringen: Pistagenötter/kokosflingor/rosenblad Gör såhär: Lägg alla ingredienser förutom kardemumma, rosenvatten och vaniljsocker i en gryta utan att sätta på någon värme. Blanda tills det blir helt klumpfritt från majsstärkelsen och sätt sedan på värmen i grytan. Låt mjölkblandningen koka upp under ständig omrörning tills puddingen har tjocknat. När puddingen har tjocknat så ska värmen stängas av och smaksättningen hällas i och röras om. Fördela puddingen i glas och garnera. Ställ i kylen tills det är dags för servering.