Idag bakade jag denna otroliga sommartårta, den är så himla god och bakas enkelt i långpanna. Det bästa av allt är att den räcker till så många och kräver inte mycket tid heller. Jag gjorde tårtan nötfri men det går bra att strö över lite mandelflarn över marängen innan den ska gräddas i ugnen. Räcker till cirka 20 personer Sockerkakan: 8 äggulor 160g mjukt smör 3 1/4 dl vetemjöl 2,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma 1 1/2 dl mjölk Maräng: 8 äggvitor 4 dl strösocker Fyllningen: Lime jordgubbar: 250g jordgubbar (funkar bra med frysta med) 2 st lime (saft + zest) 1 msk strösocker Grädde: 4 dl vispgrädde 1 lime (endast zest) 2 tsk vaniljsocker Till garnering: Färska jordgubbar/bär Gör såhär: Sätt ugnen på 170 grader på över och under värme. Sockerkakan: Vispa socker och smör tills de blir fluffigt och tillsätt därefter en äggula i taget under omrörning. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner de i smeten igenom en finmaskig sil tillsammans med mjölken. Blanda med hjälp av en slickepott. Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Maräng: Vispa äggvitorna med hjälp av en elvisp tills det bildas ett hårt skum och rör sedan ner sockret under omrörning. Vispa till en fast maräng. Bred ut marängen jämnt över sockerkakan och låt gräddas i ugnen i ca 35 minuter. Lime marinerade jordgubbar: Hacka ner jordgubbar och riv över limezesten. Pressa i lime och strö över socker och blanda. Grädde: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Var försiktig så att grädden inte vispas för hårt. Smaka av med limezest. Dela tårtan i mitten och bre över vispgrädde, toppa med lime marinerade jordgubbar och på med andra botten. Toppa tårtan mer mera grädde och garnera gärna med färska jordgubbar eller bär.