<h3 class="p1"><span class="s1">Krispiga, heta, söta och riktigt goda friterade räkor i en sötstark chilimajonnäs. Detta är en stor favorit och passar utmärkt att serveras som förrätt nu till nyår eller varför inte lyxa till det i vardagen gärna med lite jasminris vid sidan om. </span></h3> <p class="p1"><strong><span class="s1">Recept för fyra portioner </span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">450g vannameiräkor skalade </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 tsk Vegeta allkrydda </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 tsk vitlökspulver </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 tsk paprikakrydda </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 st äggvitor</span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Potatismjölblandning</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">1 1/2 dl potatismjöl</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk Vegeta allkrydda </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk paprikakrydda </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk vitlökspulver </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Olja till fritering </span></p> <p class="p1"><span class="s1"><strong>Såsen</strong>:</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 1/2 dl majonnäs</span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 tsk sriracha (kan uteslutas om man vill ha den mild)</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1/2 dl sweet chilisås </span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Till servering:</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">Salladsblad </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Finhackad gräslök eller persilja </span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Gör såhär:</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">Rör ihop räkor, äggvita och kryddor i en skål. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">I en separat skål ska potatismjöl och kryddor röras om. Hetta upp en kastrull med olja. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Vänd ner räkorna i potatismjölet och sedan ner i den heta oljan på hög värme. Fritera tills räkorna fått en gyllene yta. </span></p> <p class="p1"><span class="s1"><strong>Såsen</strong>: Blanda ihop samtliga ingredienser och vänd ner såsen över de friterade räkorna, blanda väl och servera genast. Om räkorna inte ska ätas direkt så kan man vänta mer att blanda i såsen tills precis innan servering. </span></p>