<div class="btdm-factbox"></div> <h3 class="p1"><span class="s1">Är du sugen på panerad fisk men inte sugen på att stå och panera varje fisk för sig? Då rekommenderar jag att du testar att laga fisk Bordelaise. Det är en riktigt god rätt med ett underbart ströbröd- och örttäcke som blir perfekt krispigt och smakfullt. Detta var faktiskt en vanlig rätt som serverades i skolan, och det som verkligen gjorde hela rätten så perfekt var den finrivna osten. Ge detta recept en chans och du kommer att tacka mig senare.</span></h3> <p class="p1"><span class="s1"> <br /> Recept för fyra portioner </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Ca 8 st torskrygg eller sejrygg </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 dl finhackad lök</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 dl finhackad persilja</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 1/2 dl ströbröd </span></p> <p class="p1"><span class="s1">3/4 dl finriven parmesanost (kan uteslutas)</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk lökpulver </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 tsk paprikakrydda</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 msk grönsaksfond </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 citron (zest och saft) </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Ca 100g smör eller 3 msk olja </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Smaka av med salt och peppar </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Chilisås:</span></p> <p class="p1"><span class="s1">3 dl creme fraische </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 1/2 dl majonnäs </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1/2 dl mild chilisås </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1/2 dl sweet chilisås </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Svartpeppar och salt </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Gör såhär</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Fisken: </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Sätt ugnen på 200 grader.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Placera fisken i en ugnssäker form. Blanda ihop alla ingredienser till fisken i en skål och rör ihop tills allt fördelas jämnt. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Lägg ströbröd blandningen över fisken och pressa lätt. In i ugnen i ca 10-15 min eller tills den fått en lätt gyllene färg. </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Såsen: </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. </span></p>