Under tiden som jag jobbade som förskolekock fick jag ofta höra att min fiskgratäng var riktigt god. Jag måste instämma, dottern som inte är så förtjust i fisk älskar denna. Recept för fyra portioner: 5-6 st torskrygg eller sejrygg beroende på storlek 2 dl creme fraiche 2 dl matlagningsgrädde 1 citron (zest och saft) 1 grönsaksbuljong utlöst i 1/2 dl hett vatten eller 1 msk flytande buljong 1 tsk citronpeppar 1 tsk paprikakrydda 2 tsk örtmix eller italiensk salladskrydda 1 tsk oregano 2 tsk majsstärkelse Svartpeppar och salt 1 1/2 dl riven ost (kan uteslutas) Gör såhär: Sätt ugnen på 220 grader. Placera fisken i en ugnssäker form, salta och peppra fisken. Pressa ner citron tillsammans med skal i en skål. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda till en jämn sås. Smet ut såsen över fisken och toppa med riven ost. Gratinera fisken i ugnen i ca 20 minuter eller tills gratängen får en fin yta. Servera tillsammans med matvete och gröna ärtor.