Kryddig risrätt på kuwaitiskt vis. Lagade denna otroliga risrätten till dagens Iftar. Det doftade magiskt gott i köket när jag stod och lagade Mrabian. Mina stories kommer sparas bland mina highlights och här nedan kommer jag skriva ner exakta mått. Recept för fyra portioner: Räktoppingen: 500g skalade Vannameiräkor 3 st finhackad gullök 2 tsk gurkmeja 2 tsk allkrydda 2 tsk sju kryddor 1 tsk curry 2 msk färsk koriander 2 tsk dill färsk Riset: 5 dl basmatiris av hög kvalité 1 grovhackad lök 3 st vitlöksklyftor 1 citron (zesten) 2 st torkad Citron 3 tsk sjukryddor 3 tsk gurkmeja 1 tsk korianderfrön 5 st kryddnejlika 4 st stjärnanis 5 st hela kardemumma Gör såhär: Börja med att steka löken i lite olja tills den karamelliseras. Tillsätt därefter kryddor och räkorna. Stek en stund och tillsätt därefter dill, citron zest och koriander, smaka av med salt och peppar. Ställ räktoppingen åt sidan och börja med riset. Stek en grovhackad lök tillsammans med alla kryddor och den torkade limen. Tillsätt därefter riset och stek i cirka 1 minut på hög värme. Tillsätt kokhett vatten precis så det täcker över. Låt riset koka på hög värme i ca 2 minuter eller tills riset sugit åt sig 50% av vattnet. Sänk sedan värmen så riset får tillagas på låg värme med lock över. Servera riset och toppa med räkblandningen.