Kommer ni ihåg skolans fisk med ägg och persiljesås? Här har ni det! Busenkel och supergod! Rimmad torskrygg: 4 st torskrygg 2 msk salt 2 1/2 tsk socker 5 1/2 dl vatten Salt och peppar Gör såhär: Blanda ihop vatten, salt och socker i en djupare form. Placera sedan torskryggen i formen och ställ sedan formen i kylskåpet i minst en timme. Vänd torsken då och då. Tillaga fisken i ugnen på 100 grader tills kärntemperaturen uppnår 56 grader. Ägg och persiljesås: 3 ägg 25g fryst persilja 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 25g smör 25g vetemjöl 2 fiskbuljongtärningar Salt och peppar Gör såhär: Koka äggen i ca 10 min Börja med att fräsa vetemjöl och smör i en kastrull. Tillsätt sedan grädde och mjölk. Smula ner fiskbuljongen När såsen har tjocknat så häller du i äggen som du har hackat ner och även persiljan. Avsluta med en klick smör och smaka av såsen med salt och peppar. Serveras med torskrygg och kokt potatis/kokt broccoli/ blancherade gröna ärtor.