Denna sås är helt gudomligt god, så fantastisk att jag skulle kunna dricka den! Det bästa är att den är superenkel att laga och tar inte lång tid. Om man inte gillar kokosmjölk kan man byta ut den mot matlagningsgrädde för samma smakupplevelse. Jag hade bara i räkor, men man kan också lägga till andra skaldjur som krabba, blåmusslor och kräftor. Glöm inte smöret, det ger verkligen en extra god smak till såsen. Recept för fyra portioner - 1 kg skalade vannameiräkor eller annan sorts skaldjur - 3 st gullök, grovt hackade - 7 st vitlöksklyftor, pressade - 1 st röd chili (kan uteslutas om man vill ha den mild) - 1 st citron, delad i klyftor - 1 dl finhackad persilja - 100-150g smör - 2 tsk ingefära krydda eller 1 msk färskriven ingefära - 2 tsk curry mild - 3 tsk Vegeta allkrydda - 2 tsk lökpulver - 2 tsk paprikakrydda mild - 7 st potatisar, skalade och delade på mitten - 4-6 st majskolvar, delade i önskad storlek - 2 burkar kokosmjölk (400g per burk) eller 5 dl matlagningsgrädde - Ca 4 dl vatten Serveras med: - Jasminris - Vitlöksbröd - Färsk citron Gör såhär: 1. Börja med att fräsa räkorna i hälften av smöret på medelhög värme. Tillsätt sedan chilin och vitlöken och fräs vidare en stund. 2. Häll över räkorna på en tallrik. 3. I samma panna, stek löken i smör tills den blir mjuk. 4. Häll i alla kryddor och fräs vidare en stund. Lägg i citronklyftor och potatis och rör om. 5. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt såsen koka upp på medelhög värme. 6. När potatisen är mjuk, lägg i majskolvarna och låt koka i ca 5 minuter. 7. Lägg tillbaka räkorna i pannan och låt allt koka ihop i ytterligare några minuter. 8. Smaka av med salt och peppar, och strö över persilja. 9. Servera din läckra ”seafood boil” med jasminris, vitlöksbröd och en extra skvätt färsk citron.