När jag jobbade som förskolekock så var tonfiskcurry en återkommande maträtt som jag alltid hade med i min veckomatsedel. Den var omtyckt av både vuxna och barn och dessutom busenkel. Recept för fyra portioner 400g tonfisk i vatten 1 gullök 1 st röd paprika 2 dl matlagningsgrädde 2 dl creme fraiche 2 tsk curry (efter smak) 2 tsk allkrydda 2 tsk torkad timjan 1 tsk paprikakrydda Salt och svartpeppar efter smak Gör såhär: Fräs finhackad lök i olja, tillsätt finhackad paprika och fräs runt tills de mjuknat upp en aning. Sila bort vattnet ifrån tonfisken och häll i tonfisken över löken och paprikan. Stek tills vätskan från tonfisken försvunnit. I med alla kryddor, rör om och häll i grädde, creme fraiche och låt puttra på medelhög värme i ca 2 min. Smaka sist av med svartpeppar och salt. Servera tillsammans med ris eller pasta.