Idag så rörde jag ihop en en fantastiskt god Nordafrikansk/Tunisisk tonfiskröra smaksatt med harissa, citron och persilja. Så god, fräsch och passar perfekt i picknickkorgen nu när sommaren är här. Fyll dina baguetter med denna härliga röran och avnjut tillsammans med en kall svalkande dricka. Detta recept är inspirerat från de tunisiska köket fast med min personliga touch. I de klassiska receptet ska man inte ha majonnäs men jag tycker att röran blev mycket godare och krämigare med en klick majonnäs. Recept för fyra portioner Röran 240g tonfisk i vatten 1 citron, zest och juice 1 msk harissa (justera själv efter hetta) 1/2 dl finhackad persilja 1 dl majonnäs Salt och svartpeppar Till baguetterna: 4 st baguetter Inlagd gurka Salladslök Gröna Oliver 2 st hårdkokta ägg Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och blanda väl. Smaka sist av med salt och svartpeppar. Fyll baguetterna mer röran och toppa med inlagd gurka, salladslök, oliver och ägg klyftor.