Otroligt god och smakfull Jerk chicken med Jollof rice, en härligt god och mild yoghurtsås som bryter av det kryddiga och som pricken över i:et ugnsbakade majskolvar ”Caribean style”. Recept för 4 portioner Jerk chicken marinad 8 st kycklingben 1 st salladslök 1 st gullök 1 habanero (eller mild chili kan uteslutas) 2 tsk vegeta allkrydda 1 st kycklingbuljong 2 tsk kinesisk soja 2 msk limesaft 1/2 dl farinsocker 1 tsk curry 2 tsk timjan 2 st lagerblad 1/2 tsk kryddpeppar 1/2 dl rapsolja Salt och svartpeppar Corn caribean-style 4 st majskolvar förkokta 50g smör 1 msk persilja finhackad 1 st vitlök pressad 1 dl finriven parmesan 2 tsk paprikakrydda Jollof rice: 450g basmatiris 1/2 dl tomatpuré 2 st tomater 1 st paprika, gärna röd 2 st gullök 1 dl rapsolja 1 st habanero eller chili (kan uteslutas) 2 tsk vegeta allkrydda 1 st kycklingbuljong 1 tsk curry 2 tsk timjan 2 st lagerblad 1/2 tsk kryddpeppar Salt och svartpeppar Yoghurtsås: 3 dl grekisk yoghurt 2 msk finhackad persilja 1 msk limesaft 1 msk strösocker Salt och svartpeppar Gör såhär Jerk chicken: Krydda kycklingen med allkrydda, rapsolja, timjan och blanda runt så allt fördelas jämnt. I en mixer ska resterande ingredienser hällas i och mixas till en jämn och slät sås. Häll såsen över kycklingen och blanda runt. Låt kycklingen marineras helst över natten eller minst 1 timme. Grilla de i ugnen på 180 grader med aluminiumfolie över plåten i ca 45 minuter och därefter ska aluminiumfolien tas bort och kycklingen ska köras i ytterligare 20 minuter tills den får en krispig yta. Jollof rice Skölj och blötlägg riset minst 1 timme innan tillagning: Mixa paprika, chili, tomat, hälften av löken alltså 1 st lök till en slät sås. I en kastrull ska 1 st skivad lök stekas på medelhög värme tillsammans med rapsolja tills löken får en lätt yta. Tillsätt därefter tomatpuré och stek ytterligare tills oljan fått en fin röd färg. I sedan med kryddor och buljong och rör om ytterligare. Häll sedan i den mixade såsen och låt puttra i ca 5 minuter under lock på låg värme. Häll därefter i de blötlagda riset, såsen ska täcka över riset men är det för lite vätska så går det bra att hälla i vätska så det precis räcker över riset. Låt riset tillagas sakta under lock tills all vätska sugits in i riset. Yoghurtsåsen: Blanda ihop alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar. Corn caribean-style: Smält smör, häll ner persilja, vitlök och paprikakrydda och rör om. Häll smörblandningen över majsen och Ugnsgrilla de på 220 grader tills de fått en lätt yta. Ta ut de och toppa med parmesanost och finhackad persilja.