<h2 class="seagal-full-width" style="text-align: left;"><span style="font-size: inherit;">En riktig måndagsrätt som slänga ihop på mindre än 20 minuter och dessutom barnsligt god!</span></h2> <h2>Detta lagar jag väldigt ofta på förskolan och både barn och pedagoger älskar denna rätt.</h2> <p class="p3"><strong><span class="s2">Recept för 4 portioner </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">400g kyckling falukorv </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 gullök finhackad </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3/4 dl tomatpuré </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk vitlökspulver </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 msk dijonsenap </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl mjölk </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 tsk kycklingfond eller 1/2 kycklingbuljong </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Olja till stekning </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ris eller pasta till servering </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Stek lök i en panna med olja tills löken blir glansig. Häll i strimlad falukorv och stek vidare tills korven får en lätt yta, tillsätt därefter tomatpuré, stek på tomatpurén ordentligt för att framhäva den söta och djupa smaken. Krydda med vitlökspulver, i med dijonsenap, kycklingfond och stek vidare en stund. Häll i grädde, mjölk, rör om och låt såsen koka upp. Krydda med svartpeppar och salt. Klar att servera! </span></p>