Sugen på att grekiska biffar men orkar inte så och forma för att sedan steka i evigheter? Jag har lösningen. Släng ihop färgblandningen och pressa sedan ner färsen i en ugnssäker form, in i ugnen och så har du den godaste och enklaste formen av grekiska biffar fast i ugnsform. Recept för fyra portioner 500g nötfärs eller lammfärs 1 gullök finhackad 1 st ägg 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk eller grädde 1 msk kalvfond eller 1 köttbuljong utlöst i lite vatten 2 tsk mynta 2 tsk vitlökspulver 1 tsk lökpulver 1 tsk koriander 150g fetaost Svartpeppar och salt efter smak Tzatziki: 1 st gurka, riven 1 vitlöksklyfta, pressad 4 dl grekisk yoghurt 1 tsk olivolja Salt efter smak Gör såhär: Biffarna: Rör ihop alla kryddor och buljong tillsammans med ströbröd i en skål. Häll sedan ner mjölk under konstant omrörning. Kläck ner ägg och rör om ytterligare. Häll mer ströbröds blandningen över färsen och blanda ihop tills allt fördelats jämnt. Häll ner smulad fetaost över färsen och vänd försiktigt. Pressa ner färsen i en ugnssäker form och laga i mitten av ugnen på 185 grader tills köttet är färdiglagat, ca 40 min beroende på ugn. Tzatziki: Häll ner alla ingredienser i en skål och rör om. Smaka av med salt.