Denna underbart goda indiska grytan med blomkål är verkligen en fröjd för smaklökarna. Dess enkelhet gör den till ett perfekt val till vardags. Dessutom är den helt vegetarisk, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för alla. För dem som önskar att göra grytan vegansk kan man enkelt utesluta matlagningsgrädden. Recept för fyra portioner 1 st blomkålshuvud ca 1 1/2 kg 1 gullök finhackad 1 röd paprika strimlad 1 dl tomatpuré 400g krossade tomater 2 st vitlöksklyftor rivna 1 tsk garam masala 1 tsk paprikakrydda 1 tsk koriander 1 tsk spiskummin 1 tsk chili (kan uteslutas) 1 tsk lökpulver 400g kokosgrödde 3 dl matlagningsgrädde 1 msk grönsaksfond eller 1 st grönsaksbuljongtärning 1 msk strösocker Olja till stekning Gör såhär Ugnsrosta grovhackad blomkål i ugnen på 200 grader tills den får en lätt yta. Stek lök och paprika på medelhög värme tillsätt sedan tomatpuré och stek ytterligare en stund. I med alla kryddor, rör om och häll sedan i kokosgrädde och matlagningsgrädde. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt puttra på låg värme i ytterligare 5 min. I med den rostade blomkålen och vänd försiktigt. Smaka av grytan med salt och svartpeppar. Servera grytan tillsammans med basmatiris och eller indisk Naan bröd.