<h3 class="p1"><span class="s1">Underbart god och saftig köttfärslimpa med smaker från Mellanöstern. Perfekt att servera tillsammans med bulgur eller klyftpotatis och en kall yoghurtsås. </span></h3> <div class="seagal-full-width"></div> <p class="p1"><span class="s1"> <br /> <strong>Recept för 4 port:</strong><br /> 500g nötfärs<br /> 1 st finhackad lök<br /> 2 dl finhackad persilja<br /> 2 st rivna vitlöksklyftor<br /> 2 tsk gurkmeja<br /> 1 tsk curry<br /> 2 tsk allkrydda<br /> 1 tsk spiskummin<br /> 1/2-1 dl vetemjöl</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 ägg </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 msk ströbröd utblandat med 1 dl vatten<br /> Smaka av med salt och svartpeppar</span></p> <p class="p1"><span class="s1"><strong>Gör såhär:</strong><br /> Finhacka löken och stek den på medelhög värme tills den blir<span class="Apple-converted-space"> </span>glansig utan att ha tagit färg. Häll alla ingredienser i en skål och blanda tills allt fördelat sig jämnt.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Forma färsen till en limpa på en ugnssäker form. Lägg in köttfärslimpan i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter. </span></p>