Underbart god och krämig lasagne med ajvar. Smaken är helt fantastisk, helt perfekt när man tröttnat på den klassiska lasagnen och vill testa på något nytt. Lagade denna på förskolan och den gick hem hos både stora och små. Recept för fyra portioner Kycklingfärssåsen: 500g kycklingfärs 1 gullök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, rivna 1 tomat, finhackad 2 st morötter, finhackade 1 kycklingbuljongtärning 2 tsk basilika 2 tsk oregano 2 tsk paprikakrydda 1 1/2 dl ajvar 1/2 dl tomatpuré Bechamelsås: 50g smör 50g vetemjöl 6 dl mjölk 2 dl riven ost En nypa muskotnöt Salt och vitpeppar Övriga ingredienser: 1 pkt lasagneplattor 1 dl Riven ost till toppingen Gör såhär: Stek lök, morötter och tomat i olja tills allt har mjuknat och fått en lätt färg. Tillsätt färsen och stek ytterligare en stund tills all vätska försvunnit ur pannan. Smula ner buljongen och häll ner ajvar, tomatpuré och alla kryddor, stek en stund och häll slutligen ner vatten. Såsen ska få koka upp på låg värme i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Bechamelsås: smält smöret häll ner vetemjöl, vispa och häll ner mjölken under omrörning. Låt såsen koka upp tills den har tjocknar, det är väldigt viktigt att man fortsätter röra om under tiden som såsen kokar upp. När såsen har tjocknat ska såsen smakas av med vitpeppar och muskotnöt. Stäng av värmen och häll ner den rivna osten, smaka av med salt. Börja bygg upp lasagnen börja först med ett laget bechamelsås, plattor, kyckling färssås, bechamelsås och fortsätt bygga upp lasagnen så. Avsluta med bechamelsås på toppen och ännu mera riven ost. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 40 min. Låt lasagnen stå en stund innan servering för att den inte ska falla isär.