I flera år har jag sökt och testat olika recept på ostsåser som ska efterlikna den jag åt när jag gick i skolan. Handen på hjärtat, detta recept har varit den bästa av de alla och den godaste. Ni har en färdiglagad sås på mindre än 30 minuter som dessutom är otroligt god. Vill man utesluta kalkonen så går det alldeles utmärkt. Recept för fyra portioner 250g tärnad kalkon 1 gullök, finhackad 1 röd paprika, tärnad 50 g smör 2 msk vetemjöl 3-4 dl riven ost eller överbliven ost 3 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk 2 tsk torkad oregano Salt och peppar efter smak Smör till stekning Gör såhär: Fräs finhackad lök i smör eller olja. Tillsätt paprika och fräs ytterligare och häll sedan i tärnad kalkon. Fräs runt en stund och häll sedan över blandningen på en tallrik. I samma kastrull ska smöret smälta och blandas med vetemjöl. Häll sedan i grädde, mjölk och låt koka upp under omrörning. När Såsen börjar tjockna så ska kalkonblandningen hällas tillbaka i kastrullen. Låt såsen koka på medelhög värme under omrörning hela tiden. I med ost och oregano. Smaka sist av med svartpeppar, salt och servera med pasta.