Skolans köttfärssås fast ännu godare! Här kommer ytterligare en typisk ”måndagsrätt” som går fort att slänga ihop och dessutom barnsligt god! Hemligheten bakom en smakfull och riktigt god köttfärssås är att man steker på tomatpurén ordentligt när de väl åker in i färsen. Detta gör så att såsen får en djupare smak och får en riktigt god mustighet. Recept för fyra portioner 400g nötfärs 1 st gullök finhackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 dl tomatpuré 2 tsk curry 2 tsk oregano 2 tsk basilika 2 st lagerblad 1 st köttbuljongstärning 1 st grönsaksbuljongtärning Ca 5-7 dl kokhett vatten beroende på hur tjock man vill ha såsen Olja till stekning Svartpeppar och salt efter smak Gör såhär Stek köttfärsen på hög värme tills all vätska försvunnit. I med finhackad lök och stek vidare en stund, häll sedan i tomatpurén. Stek tomatpurén en stund så att den får en mustigare smak. Häll i kryddor, buljong, vitlök och stek en stund. Häll i vatten och låt såsen koka upp först på hög värme sedan ska värmen sänkas så den får puttra i ytterligare 20 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med spaghetti