Denna läckra rätt är väldigt populär i Mellanöstern, särskilt i Palestina, Syrien och Libanon. Den består av potatisar som urgröps och fylls med kryddig köttfärs och pinjenötter. Sedan överhälls de med en härlig tomatsås och tillagas i ugnen tills potatisen är perfekt tillagad. Denna rätt är otroligt uppskattad av både vuxna och barn. Gör rätten enkelt vegetarisk genom att byta ut nötfärsen mot vegofärs. Recept för fyra portioner 12 st potatisar medelstora av fast sort 350g nötfärs 1 st gullök finhackad 2 tsk sjukryddor 1 tsk kanel 2 tsk Vegeta allkrydda 1 tsk curry 140g pinjenötter Salt och svartpeppar Olja till stekning Tomatsåsen: 2 msk tomatpuré 1 msk olivolja 2 st hackade vitlöksklyftor 2 tsk Vegeta allkrydda Ca 5 dl vatten Gör såhär: Skala potatisen och gröp ur de. Fritera potatisen på hög värme bara så att de får färg och ställ de sedan åt sidan så de kan svalna. Stek köttfärsen på hög värme tills all vätska har försvunnit, tillsätt därefter finhackad lök och stek vidare en stund. Häll i alla kryddor, rör om , häll sist i pinjenötterna och rör om. Fyll potatisen med köttfärsen, ta gärna hjälp av en liten tesked. Placera de fyllda potatisarna i en ugnssäker form. Tomatsåsen: Ta fram kastrull. Häll i olivolja, tomatpuré, hackad vitlök och allkrydda. Stek de en stund och häll sist i vattnet. Låt såsen koka i ca 5 min sedan ska såsen hällas över potatisen. Skjutsa in plåten i ugnen i ca 30 min på 180 grader eller tills potatisen är färdiga. Servera tillsammans med buljongkokt vermicelli ris.