Denna pastagratängen är supergod och kräver inte alls mycket tid i köket. Går hur bra som helst att ha som matlåda också. 5 port 500g kycklingfiléer 1 röd paprika 1 lök 2 morötter 2 vitlöksklyftor 1 burk dolmio bechamelsås 2 dl creme fraische 1 msk mild curry 2 tsk umami krydda Santa Maria 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk ljus soja 1 kycklingbuljong 200g riven ost 600g pasta valfri sort Olja Salt och peppar Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader och börja med att skära kycklingfilén i munstora bitar Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta Hacka morötter, lök, paprika och vitlök Tillsätt löken och låt de fräsas i ca 1 min innan du går i med vitlök och paprika. Tillsätt morötter, vitlök och paprika och fräs allt tillsammans i ca 2 minuter på medelhög värme. Tillsätt kryddorna, smula ner buljongen och sojan. Efter att ha fryst på allt i ca 2 min går du i med bechamelsåsen och creme fraische och låter grytan puttra på medelhög värme i ca 15 min. Under tiden grytan puttrar så kokar du pastan al dente. När pastan är ca 70% klar så silar du bort vattnet från pastan och sedan lägger du pastan i en ugnssäker form. Häll grytan över pastan och toppa gratängen med riven ost. Låt gratängen tillagas i ugnen i ca 20 min eller tills den får fin yta. Servera pastagratängen med en fräsch syrlig sallad.