Om det skulle finnas en rätt jag skulle kunnat tänka mig äta sju dagar i veckan så är det definitivt Lasagne. Lasagne kan göras på många olika vis så enligt mig finns det inget rätt eller fel utan man har i det man tycker om. Här kommer recept på min berömda Lasagne, jag hoppas ni tycker om receptet. Recept för ca 4 port: 1 pkt lasagneplattor Bechamelsås: 4 msk smör 4-5 msk vetemjöl 1L mjölk 2 dl valfri sort av riven ost 2 krm muskotnöt Salt och peppar Köttfärssås: 400g köttfärs 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 6 st stora champinjoner 1 paprika (valfri sort) 1 msk oregano 2 msk färsk eller fryst persilja 2 msk färsk eller fryst basilika 2 köttbuljongstärningar utlösta i 5 dl kokhett vatten 1 dl tomatpuré 400g krossade tomater 1 tsk kinesisk soja 1 tsk paprikapulver 2 tsk curry 1 tsk chili (kan uteslutas) 2 lagerblad En nypa socker Salt och peppar Till gratineringen: 3-4 dl gratängost eller valfri riven ost Gör såhär: Bechamelsåsen: Börja med att smälta smör i en kastrull. När smöret har smält så häller du i vetemjöl och vispar runt tills vetemjölet har frästs runt i grytan. Därefter häller du i lite mjölk i taget under omrörning tills alla mjölklumpar försvinner. Höj värmen och vispa hela tiden tills såsen börjar koka, sänk sedan värmen. När såsen har nått önskad konsistens så river du ner muskotnöt och smakar av med salt och peppar. Mot slutet så stänger du av plattan och går i med osten. Känns såsen för tunn? Blanda 1 msk vetemjöl med 2 msk kallt vatten och häll de över såsen, låt koka upp snabbt under omrörning. Stäng sedan av värmen. Köttfärssåsen: Finhacka lök, paprika och vitlök. Skiva champinjonerna. Fräs löken tillsammans med köttfärsen på hög värme i en gryta. När all vätska från köttet har sugits bort i grytan så häller du i paprika, champinjoner samt alla kryddor förutom basilika och persilja. Häll sedan i tomatpuré, vitlök och höj värmen. Det är viktigt att tomatpurén får stekas ordentligt innan vätskan hälls i. När oljan fått en röd färg från tomatpurén så kan du hälla i köttbuljongen och krossade tomater. Låt såsen koka upp. Smaka av med soja, socker, salt och peppar. Låt köttfärssåsen få puttra i minst 30 min. Dags att färdigställa Lasagnen! Tänk alltid på att hemligheten bakom en riktigt god och saftig Lasagne är att alltid börja med bechamelsås och alltid avsluta med bechamelsås innan man toppar med ost. I en plåt så häller du i lite bechamelsås och sedan placerar du lasagneplattorna. Över lasagneplattorna så häller du i ca en slev från köttfärssåsen och sen bechamelsås igen. Sen börjar du om igen. Alltså lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås. När alla plattor är slut så avslutar du med bechamelsås på toppen och rivenost. Låt lasagnen gräddas i nedre delen av ugnen på 180 grader i cirka 30-35 min eller tills den får fin färg.