En av mina favorit grytor som jag lagar väldigt ofta hemma är Biffstroganoff. Denna rätten är så sjukt god, enkel att laga och det bästa av allt är att den inte kräver mycket tid. Det bästa med en Biffstroganoff är att du kan äta den mer till vardags men du kan även lyxa till helgen genom att byta ut biffen mot oxfilé, riktigt gott! Recept för fyra port: 400g lövbiff eller oxfilé 500g pasta 500g champinjoner 150-200g riven ost 1 gullök 3 vitlöksklyftor 1/3 kruka persilja 5 dl matgrädde 1 dl creme fraiche(frivilligt) 1/2 msk paprikapulver 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 2 tsk ljus soja 1 köttbuljongstärning 1 msk dijonsenap 1/2 dl tomatpuré Gör såhär: Strimla lövbiffen, hacka lök, skiva champinjonerna, pressa vitlöken och finhacka persiljan. Börja med att bryna lövbiffen i pannan, när lövbiffen har fått en fin yta så lägger du upp de på en tallrik. I samma panna fräser du på lök och champinjoner. När champinjonerna har fått färg så tillsätter du tomatpuré och fräser på de på medelhög värme. Tillsätt sedan vitlök, kryddor och smula ner köttbuljongen. När allt har frästs på ordentligt i ca 3 min så tillsätter du creme fraiche och grädde. Låt såsen koka upp till en tjockare sås. Smaka av med soja, salt och peppar. När såsen har tjocknat så häller du sist i lövbiffen och den finhackade persiljan. Servera med ris eller pasta. Får du Biffstroganoff över så kan du enkelt förvandla rätten till en supergod gratäng. Klicka HÄR för att komma till receptet.