Recept för 4 port 500g ryggbiff eller rostbiff 500g champinjoner 2 schalottenlök 3 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 4 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 2 msk soja 1 msk dijonsenap 1 köttbuljongstärning 1 msk paprikakrydda 1/2 dl finhackad persilja Olja och smör till stekningen Gör såhär: Strimla biffen Hetta upp en panna med olja och smör Börja med att hälla lite biff i taget, biffen ska brynas och endast få fin yta. När biffen har fått fin färg så lägger du de på en tallrik. I samma panna som du stekte biffen i så fräser du finhackad schalottenlök. Nu tillsätter du även skivad vitlök och fräser se på medelhög värme utan att de bränns. Sedan går du i med skivade champinjoner och fräser de tillsammans med löken och vitlöken. Nu kan du hälla i tomatpurén och ca två msk matolja. Fräs tomatpurén ordentligt för att få en god nötig och mustig smak. Häll sedan i mjölk och grädde försiktigt under omrörning. Låt såsen koka upp. Smula ner oxbuljongen, i med sojan och dijonsenap. Och låt såsen puttra på låg värme i ca 10 min. Precis innan servering så häller du i biffen som du tidigare har brynt och även finhackad persilja. Avnjut din Biffstroganoff med fluffigt ris.