Enligt mig innebär hösten mycket soppa och mycket grytor, det älskar jag! Grytor som får stå och gotta till sig på spisen i timmar, den underbara doften av långkok som sprider sig i hela huset, så mycket värme och kärlek. Här kommer recept på en magiskt god högrevsgryta där köttet bara faller av, så fantastiskt god! Recept för fyra portioner 800g högrev delad i medelstora bitar 1 gullök finhackad 5 st morötter grovhackade 4 st lagerblad 5 st kryddnejlikor 2 msk tomatpuré 3 st champinjoner 1 msk timjan 2 msk vetemjöl 7 dl granatäpple juice 2 st pressad vitlöksklyfta 2 st köttbuljongstärningar utlösta i 3 dl hett vatten 1 klick smör + olivolja till stekning Steklöks fräset: 500g steklök 250g champinjoner gärna baby champinjoner Smör + olivolja till stekning Till servering Finhackad persilja Kokt potatis Gör såhär: Bryn köttet i smör och olja i en gryta tills köttet får färg. tillsätt därefter hackad lök, morötter, vitlök, champinjoner och fräs runt en stund. Gå sedan i med tomatpuré och fortsätt fräsa runt en stund. Häll sedan i kryddor, låt de fräsas en kort stund och sedan är det dags för mjölet att hällas i. Vetemjölet ska stekas på snabbt sen är det bara att hälla i buljongen och granatäpplejuicen. Låt grytan koka på medelhög värme med lock på i ca 1,5-2h beroende på köttet. Steklöks fräset: Under tiden grytan kokar så ska steklök skalas och stekas hela tillsammans med champinjoner i smör och olivolja tills de får en lätt yta. Smaka av med salt och svartpeppar. När grytan är färdig så är det bara att hälla över denna blandning i grytan och låta den koka i ca 20 min. Servera tillsammans med kokt potatis och garnera gärna med finhackad persilja.