Denna indiska grytan påminner ganska mycket om den arabiska linsgrytan ”Marag adas” fast denna blev mycket godare. En riktig smakbomb och det bästa av allt är att den är helt vegansk men fortfarande fantastiskt god. Här kommer min version av Dhaal. 4 portioner 2 dl röda linser 1 gullök 2 vitlöksklyftor 1 grön chili (uteslut om du vill ha den mild) 2 morötter 2 kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljong 1/2 dl tomatpure 400g kokosgrädde eller kokosmjölk 400g krossade tomater 1 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk ingefära 1 tsk koriander 1 tsk spiskummin Olja Salt och peppar Gör såhär: Börja med att hacka lök, vitlök, chili och morötter. Fräs på löken på medelhög värme i olja. När löken börjar mjukna så går du i med morötterna. Fräs på i cirka 1 min och tillsätt sedan grön chili och vitlök. Efter att ha fräst de i pannan i ca 1 min så går du i med alla kryddor, smular ner buljongen och rör om samtidigt så buljongen smälter in i blandningen. Tillsätt sedan tomatpuré och det är viktigt att tomatpurén fräses på ordentligt, ett sätt att se de på är när tomatpurén färgar av sig till oljan. När oljan som du fräser tomatpurén i blir mer rödaktig så går du i med kokosmjölken och de krossade tomaterna. Sänk värmen och låt grytan puttra på låg värme (jag hade den på 3an av 9). Det är viktigt att du rör om i grytan med jämna mellanrum så att linserna inte hamnat i botten och bränner sig. När linserna känns klara så smakar du av med salt och peppar. Servera Dhaal med basmatiris eller Naan.