Denna böngrytan är en stor favorit här hemma, riktigt god att servera den som den är tillsammans med saffransris eller en bit bröd. Jag brukar ofta laga min Fasulia helt vegansk men denna gången adderade jag högrev i grytan, otroligt gott! Recept på vegansk Fasulia hittar ni HÄR Recept för fyra port: 300g grytbitar av nöt eller lamm 3 dl torkade vita bönor 1 st köttbuljongstärning (eller grönsaksbuljong) 7 skalade vitlöksklyftor 1 gullök 1/2 dl tomatpuré 1 lagerblad 1 tsk gurkmeja 3 kardemummakapslar En nypa socker Olja till stekning Salt och peppar Gör såhär: 1. Börja med att blötlägga bönorna i en skål med vatten. Helst dagen innan tillagning. Bryn grytbitarna tillsammans med en grovt skivad lök i en kastrull med olja, tillsätt gurkmeja, lagerblad, köttbuljongen och kardemummakapslar och sist kokhett vatten. Låt köttet koka på låg värme i ca 2 timmar eller tills köttet är färdigt. Koka upp bönorna, för varje dl bönor ska du ha 2 dl vatten. Under tiden bönorna kokar så fräser du tomatpurén tillsammans med olja i en panna på medelhög värme, när tomatpurén börjar färga av sig till oljan så tillsätter du de hela vitlöksklyftorna. När bönorna är ca 80% färdiga så silar du bort vattnet och blandar ihop tomatpurén, vitlöken och bönorna. När köttet är färdigkokt så tar du bort lagerbladen, kardemumma samt löken och häller i bönblandningen. Låt grytan koka på låg värme (nivå 3 av 9 kokade min gryta på) tills bönorna är helt färdigkokta. Smaka sist av med socker, salt och peppar sedan är grytan färdig att servera.