En underbart god gryta som består av zucchini, nötfärs och en varm yoghurtsås som smaksätts med mynta, vitlök och toppas slutligen med pinjenötter. Den är mycket godare än vad den låter. Här är dessutom en förenklad version av kosa bel laban som annars brukar ta tid att laga medans denna tar max 20 minuter att laga. Den smakar precis som den klassiska kosa bel laban om inte godare. Recept för fyra portioner 6 st mini zucchini 400g nötfärs 1 stor gullök finhackad 3 st vitlöksklyftor 3 tsk mynta torkad 1 1/2 tsk sjukryddor 1 tsk kanel 1 tsk allkrydda (t ex vegeta) Vitpeppar och salt efter smak Topping: Pinjenötter Yoghurtsås: 1 paket flytande naturell yoghurt 2-3 msk majsstärkelse 2 dl kokhett vatten (justera i efterhand beroende på hur tjock du vill ha såsen) 1 msk allkrydda Gör såhär: Dela zucchinin och stek de sedan på hög värme i olja tills de får en stekyta. Ställ zucchinin sedan åt sidan och i samma panna ska lök stekas på medelhög värme tills den blir glansig. Tillsätt därefter nötfärsen och stek på hög värme. Tillsätt kanel, sjukryddor och allkrydda, blanda väl. Tillsätt sedan den stekta zucchinin över nötfärsblandningen och blanda försiktigt utan att zucchinin går sönder, sänk sedan värmen. Ta fram en ny kastrull och häll sedan i yoghurt, majsstärkelse och pressad vitlök utan att sätta på värmen. Blanda till en klumpfri sås och sätt sedan på värmen. Låt såsen koka upp under konstant omrörning på medelhög värme så den inte skär sig. Häll såsen över zucchini och färgblandningen, i med myntan och rör om försiktigt. Låt såsen puttra på låg värme, smaka av med salt och peppar. Toppa sist med rostade pinjenötter och servera med en bit bröd eller vermicelli kokt ris.