Lobia Bel lahme är en libanesisk gryta som består av kött som fått koka i en mustig tomatsås och mot slutet har man i gröna bönor. Supergod rätt som kan både serveras tillsammans med ris eller med nybakat bröd. Recept för fyra port. 400g högrev/grytbitar 400g haricotverts 1 dl tomatpuré 2 st lök 3 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver 1 tsk gurkmeja 1 tsk sjukryddor 3 st lagerblad 2 st köttbuljongstärningar 1 kanelstång En nypa socker 7-10 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha grytan) Salt och peppar Gör såhär: Börja med att koka upp högreven i en kastrull med vatten tillsammans med 1 halverad lök, 2 st lagerblad och en kanelstång i ca 5 min tills det har bildats skum på toppen av kastrullen. Ta bort all skum och sila bort all vatten, lök, lagerblad och kanelstång efter ca 5 min. I samma kastrull ringlar du över lite olja, häller i en finhackad lök och rör runt. Häll sedan i tomatpuré, resterande kryddor och pressad vitlök, rör om så att tomatpurén fräses på ordentligt. När oljan har fått en fin rödaktig färg så smular du mer buljongen och häller över ca 1 liter vatten. Låt grytan koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan puttra på medelhög värme i ca 1,5h-2h. När köttet är färdigkokt så häller du i haricotverts, smakar av med salt, peppar och en nypa socker. Servera grytan tillsammans med ris eller bröd.