En utsökt och enkel lövbiffsgryta som är både snabb och lättlagad. Den passar utmärkt att servera tillsammans med ris eller pasta. Recept för fyra portioner 500g strimlad lövbiff 250g champinjoner skivad 1 gullök finhackad 1 st röd paprika strimlad 2 st vitlöksklyftor pressade 1 tsk dijonsenap 1 köttbuljong utlöst i 2 dl vatten 5 dl matlagningsgrädde 1 msk tomatpuré 1 tsk paprikapulver 2 tsk lökpulver 1 tsk timjan 2 tsk finhackad persilja Olja eller smör till stekning Gör såhär: Stek lövbiffen på hög värme tills den får färg. Tillsätt därefter lök, champinjoner och paprikan, stek vidare tills löken mjuknat upp och tills champinjonerna får en lätt yta. Häll sedan i vitlök, tomatpuré och kryddor, rör om en stund. I med matlagningsgrädde, köttbuljong och dijonsenap. Låt grytan puttra på låg värme i ca 15 min innan servering. Toppa sist med finhackad persilja och servera tillsammans med ris eller pasta.