En galet god irakisk gryta som går hem hos ALLA! Det är saftiga kafta bollar som får puttra i en härlig tomatsås tillsammans med stora potatisklyftor. Denna rätt är omöjlig att inte tycka om, den är så himla god. Recept för fyra portioner Kafta: 500g nötfärs 1 st gullök finriven 1 knippe persilja finhackad 1 ägg 1/2 dl ströbröd 3 st potatis finriven 1 st vitlöksklyfta pressad 1 tsk gurkmeja 1 tsk curry 2 tsk allkrydda 1 tsk sjukryddor Smaka av med salt och peppar Tomatsåsen: 5 st potatis av fast sort 1 st gullök finhackad 3/4 dl tomatpuré 1/2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 2 tsk allkrydda 1 tsk sjukryddor 7 dl vatten Salt och peppar Olja till stekning Till servering Basmatiris Stekta russin Gör såhär Kafta: Häll samtliga ingredienser i en rymlig skål och blanda, gärna med hjälp av fingrarna. Börja sedan att rulla flera köttbullar, det är viktigt att köttbullarna inte blir för små så de inte riskerar att bli torra när de ska in i grytan. Stek kaftan i en stekpanna bara så att de får en stekyta och lägg de sedan åt sidan. Tomatsåsen: Skala och dela potatisen i stora bitar. Finhacka löken och stek den i en gryta med olja på medelhög värme. Tillsätt därefter tomatpurén och stek ytterligare en stund. Häll sedan i alla kryddor, rör om och häll sedan i potatisen och stek ytterligare. Avsluta med att hälla i vatten och låt såsen koka upp. När såsen har kokat upp är det dags att gå i med kaftan. Låt de puttra på låg värme ca 20 min sedan är den redo att ätas. Servera tillsammans med en bit bröd eller basmatiris.