En supergod irakisk gryta gjord på lammkött som får koka sig möra i en härlig buljong. Sist vänder man i potatisklyftor som fått steka i tomatpuré. Sen får denna ljuvliga grytan få puttra på låg värme en stund innan servering. Servera grytan tillsammans med ris, bulgur eller en bit bröd och njut! Recept för fyra portioner 500g lammkött 5 st potatisar av fast sort 2 st gullök 5 st vitlöksklyftor 4 msk tomatpuré 2 tsk curry 2 tsk gurkmeja 2 lagerblad Olja till stekning Svartpeppar och salt Gör såhär Lägg lammköttet i en rymlig kastrull. Grovhacka ena löken och ha den med i grytan. Häll i sedan alla kryddor och fyll kastrullen med vatten så det precis tycker över köttet. Låt köttet koka på medelhög värme i ca 1,5 - 2 timmar. Skala och skär potatisen i stora bitar. Finhacka lök och skala vitlöken. Stek tomatpurén i lite olja tillsätt därefter vitlöken och fräs en stund. Häll sedan i potatisen och fräs alltihopa en stund. Stäng sedan av värmen och ställ åt sidan. När lammköttet är färdigkokt är det dags för potatis och tomatpuré blandningen att åka in i grytan. Låt allt koka ihop till en härlig gryta och smaka sist av med salt och svartpeppar.