<div class="seagal-full-width"></div> <h3 class="p1" style="padding-left: 30px;"><span style="font-size: inherit;">Alltså jag har sett klipp på den virala rätten ”Marry me chicken” som då ska vara så god att din käraste kommer fria till dig efter att du lagat detta till hen.</span></h3> <h3 class="p3"><span class="s2">Detta var så otroligt gott och jag förstår verkligen hypen! </span></h3> <p class="p3"><strong><span class="s2">Recept för fyra portioner </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">4 st kycklingbröstfilé</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 st schalottenlök, finhackade </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 st vitlöksklyftor, finhackade </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl soltorkade tomater, strimlade </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 st citron, zest och saft </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 st kycklingbuljong utlösta i 2 dl vatten </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl parmesan, finriven </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 st basilika kruka </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk paprikakrydda </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 tsk chiliflakes </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt och svartpeppar </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Smör eller margarin till stekning </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Vetemjölsblandningen:</span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">1 dl vetemjöl </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk Vegeta allkrydda </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk paprikakrydda </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1/2 tsk chiliflakes </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt och svartpeppar </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Blanda ihop kryddorna till vetemjölet tillsammans med vetemjöl i en tallrik och ställ åt sidan. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Vänd ner kycklingen i mjölblandningen och sedan ner i en panna med rikligt med smör. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Stek kycklingen på hög värme bara så att kycklingen får en yta och ställ sedan kycklingen åt sidan. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">I samma panna ska löken fräsas på medelhög värme en stund, sedan ska vitlök, citron (zest och saft) och soltorkade tomater hällas i. Fräs runt dessa och häll sedan ner alla kryddor, rör om. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">I med kycklingbuljong och häll sedan i grädden, låt koka upp på medelhöga värme. I med kycklingen och toppa med finriven parmesanost och mycket basilika. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Låt kycklingen koka på låg värme tills kycklingen är klar. Toppa kycklingen med ännu mera parmesan och servera tillsammans med pasta eller ris. </span></p>