Maze är underbart god albansk rätt som är gjord på få ingredienser men ack så god! Jag har måndag albanska barndomsvänner och många gånger har jag fått ”Maze” serverat när jag varit på besök. Vissa brukar vilja ha fetaosten med i såsen och andra vill ha den vid sidan om. Idag hade jag fetaosten vid sidan om och det blev så gott. Recept för fyra portioner 6 st grön paprika 2,5 dl creme fraische 3 dl vispgrädde Gör såhär: Placera paprikorna i en ugnssäker form och gör så hål i de med hjälp av en gaffel. Kör sedan paprikan i ugnen på 250 grader grill läge tills de får en yta. Ta sedan ut paprikan från ugnen och när de svalnat så ska de yttersta lagret pillas bort. Skär ett snitt i mitten av paprikan och salta därefter. Stek paprikan i en stekpanna med olja på hög värme. Ta upp paprikan från stekpannan och ställ den åt sidan. I samma stekpanna ska creme fraische och grädde blandas till en jämn smet. Låt såsen koka upp på medelhög värme. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Sänk värmen och lägg paprikan över såsen. Kör sedan paprika och gräddblandningen i ugnen på 200 grader tills såsen får en lätt färg. Toppa sist med finhackad persilja och servera tillsammans med nybakat bröd, fetaost och gärna en sallad gjord på hackad tomat och rödlök.