En otroligt god och lättlagad albansk vitkålsgryta med högrev som man ofta brukar laga under kalla höst och vinter dagar. Denna rätt ska koka i cirka två timmar tills köttet blir riktigt mört och tills kålen nästan bara smälter i munnen. Recept för fyra portioner 500g grytbitar av högrev 1 st vitkålshuvud cirka 1-1,5 kg 2 st stor gullök finhackad 2 msk allkrydda 2 msk mild paprikakrydda 1 msk tomatpuré 5 dl vatten Olja till stekning Gör såhär: Hacka vitkålen i små tärningar. Bryn köttet i en gryta med lite olja tills köttet får färg. Tillsätt den finhackade löken och stek ytterligare. I med hackad vitkål, kryddor, tomatpuré och stek på en stund. Tillsätt sedan vatten och låt grytan koka på medelhög värme i cirka 2 timmar. Rör om då och då. Servera med nybakat bröd och gärna pickles.