Ta den klassiska köttfärssåsen med spaghetti till nästa nivå. Idag lagade jag en otroligt god köttfärssås som jag kryddade upp med mina favorit kryddor i köket. Du kan enkelt göra denna rätten helt växtbaserad. Byt ut buljongen mot grönsaksbuljong och nötfärs mot vegofärs. Recept för fyra portioner 500g nötfärs 1 finhackad lök 2 finhackade vitlöksklyftor 1/2 dl finhackad persilja 1 köttbuljongstärning 2 lagerblad 2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 2 tsk sjukryddor 1 dl tomatpuré 2 dl tomatkross 6 dl vatten Salt och svartpeppar efter smak Gör såhär: Stek nötfärsen på hög värme tills all vätska från kött försvunnit ur pannan. Tillsätt därefter lök och fräs på en stund. I med tomatpuré, vitlök och kryddor. Fräs på ordentligt. Smula ner buljongen och rör om. I med krossade tomater, vatten och låt grytan koka upp under lock på medelhög värme. Efter cirka 20 min ska grytan smakas av med salt och svartpeppar. Toppa sist med persiljan. Servera därefter med valfri pasta och toppa med mer persilja.