Denna fantastiska grytan beställer jag alltid när vi är och äter på indisk restaurang. Den är så otroligt god, mustig och härligt kryddig. Otroligt god att ätas tillsammans med en klick indisk Raita och vitlöks naan. Recept för fyra portioner 800g lamm grytbitar 2 st gullök skivade 2 st tomater hackade 1 st röd eller grön chili (kan uteslutas eller bytas ut mot en mild variant) 3 st vitlöksklyftor pressade 1 1/2 msk färsk riven ingefära 2 msk tomatpuré 1 1/2 dl yoghurt (grekisk eller turkisk) 1 tsk korianderfrö 2 tsk gurkmeja 2 tsk paprikakrydda 2 tsk garam masala 6 st hela kardemumma 1 st kanelstång 1 st köttbuljongstärning 2 msk matolja Ca 3-4 dl vatten Gör såhär Börja med att steka lök i olja tills löken mjuknat upp en aning. Tillsätt alla kryddor och stek på medelhög värme. Häll sedan i tomatpuré, vitlök, ingefära och stek ytterligare. I sedan med chili och den hackade tomaten. Stek en stund och häll därefter i grytbitarna, rör om. Smula sedan ner köttbuljongen i grytan, häll i vatten och låt koka på medelhög värme tills köttet är färdiglagad. När köttet är färdiglagad (efter ca 1,5-2 tim) så är det dags att röra ner yoghurten. Låt grytan koka på låg värme i 20 min innan servering. Servera tillsammans med ris och indisk naan.