Finns det någon som inte tycker om kantareller? Har jättesvårt att tro det. Idag tillagade jag färsbiffar som fick sjuda i en ljuvligt smakfull kantarellsås. Denna rätt serverade jag med ugnsrostad potatis, men jag är övertygad om att pressad potatis också hade varit en utmärkt passande tillbehör. Recept för fyra portioner Biffarna: 500g nötfärs 1 gullök finhackad 1 msk dijonsenap 1 msk kalvfond eller köttbuljong utlöst i 1 dl kokhet vatten 1 st ägg 1/2 dl ströbröd 1 dl matlagningsgrädde 1 tsk paprikapulver 1 tsk lökpulver Salt och peppar efter smak Kantarellsås: Ca 1 liter kantareller 2 st schalottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta, skivad 5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde 2,5 dl creme fraiche gärna med kantarellsmak annars går det bra med den vanliga 1 st köttbuljongtärning 1 st svampbuljongtärning 1 tsk kinesisk soja 2 tsk timjan 1-2 tsk dijonsenap 1 msk smör Gör såhär: Biffarna: Rör ihop grädde tillsammans med alla kryddor, buljong och ägg till en jämn smet. Häll därefter i nötfärsen. Stek lök tills den mjuknat upp och häll den över nörfärsblandningen. Rör ihop allt tills allt har fördelats jämnt. Forma färsen till biffar och stek biffarna därefter i smör och rapsolja tills de är halvt lagade. Såsen: Stek kantarellerna utan smör eller olja tills de vätskat av sig. Tillsätt därefter smör och schalottenlök, fräs runt en stund. I med vitlök och smula ner buljongen. Stek tills buljongen utlöst sig i pannan och höll sedan ner grädde och creme fraiche. Nu är det viktigt att inte låta såsen koka upp på hög värme då den lätt kan skära sig. Låt såsen istället puttra på låg värme. I med soja, timjan och dijonsenap. Placera biffarna i såsen och låt puttra på låg värme tills biffarna är klara. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera tillsammans med pressad potatis eller ugnsrostad potatis.