Här kommer en snabblagad version av Butter Chicken, den är riktigt god dessutom!Lagade denna på förskolan idag och valde därför att inte tillsätta någon hetta i såsen men gillar man hetta så passar det alldeles utmärkt att addera en röd chili i receptet. Recept för fyra portionerKycklingmarinaden:600g kycklingfilé, delad i bitar3 st vitlöksklyftor, pressade1 citron, saften2 tsk garam masala1 tsk spiskummin1 tsk kanel1 tsk gurkmeja2 dl turkisk yoghurtSalt och svartpepparButtersås:3 st gullök, strimlad1 pressad vitlök3/4 dl tomatpuré400g krossade tomater2 kanelstänger2 tsk garam masala1 msk socker1 dl kokosgrädde (kan uteslutas)3 dl matlagningsgrädde3 dl vatten 50g smörGör såhär:Dela kycklingen och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Häll i alla ingredienser till marinaden över kycklingen. Blanda väl och här kan man själv välja att antingen låta kycklingen marineras i ett par timmar gärna över natten eller köra på den enkla versionen och tillaga den direkt.Låt kycklingen köras i ugnen i ca 20 min på 200 grader tills kycklingen får en lätt yta.Såsen: Fräs strimlad gullök i smör utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek vidare tills tomatpurén steks ordentligt. Häll i vitlök, kryddor och socker och stek vidare. Häll i krossade tomater, vatten och låt såsen koka upp en stund, ca 4 min.Ta upp kanelstängerna och mixa såsen slät. Häll i kokosgrödde och matlagningsgrädde och låt såsen puttra på låg värme. I med kycklingen och låt de puttra tills kycklingen är färdiglagad.Servera tillsammans med basmatiris eller naan.